Премиерът Бойко Борисов е разпоредил на финансовия министър Владислав Горанов "да излезе и да се обясни" за срещите си с бизнесмена Васил Божков.

Това е заявил Борисов в коментар за в. "Сега". Поводът: интервюто на Божков от тази сутрин, в което той обяви, че многократно се е срещал с финансовия министър, само с него е контактувал на тема хазарт и намекна, че е бил рекетиран. По думите му през изминалите пет години Горанов е бил запознат с всички промени в закона за хазарта, в т.ч. по какъв начин частният хазартен бизнес е плащал таксите си към държавата. Сега тази държава претендира за неизплатени около 700 милиона лева - спестени от различно тълкуване на текстовете в закона.

Божков се закани да сезира и прокуратурата.

"Пред мен Владислав Горанов никога не е твърдял, че не познава Васил Божков. Напротив - многократно се е виждал с него като представител на най-големия хазартен оператор. Аз съм му казал: днес, като мине законът в парламента, да излезе и да се обясни", е заявил Борисов.

Самият Божков заяви сутринта по повод на това, че Горанов вероятно ще обясни за срещите: "Аз имам едно обяснение, той сигурно ще изтъкне друго."