Въпреки ограниченията на извънредната епидемична обстановка и забраната за струпване на хора, без да спазват социална дистанция, десетки симпатизанти на партия "Възраждане" излязоха на протест пред Народното събрание и блокираха движението. 

Протестът започна около обяд и напрежението бързо ескалира. Няколко протестиращи пробиха полицейската блокада. Участници в мероприятието носеха плакати с призиви за оставката на правителство, някои влязоха в сблъсък с охраняващите ги полицаи. Има арестувани. 

Протестиращи заявиха пред медиите, че кабинетът е некомпетентен, а информацията, която се дава в условията на кризата, е разнопосочна и объркваща.

Новите епидемични мерки, които влязоха в сила от полунощ на 14 май, забраняват провеждането на публични събития на групи над 10 души. Протестиращите отказваха да чуят призивите на полицията да се спазва физическа дистанция.

Преди дни прокуратурата започна разследване срещу лидера на партия "Възраждане" заради съмнения за присвояване на партийната субсидия. Държавното обвинение се сезира след репортаж на Васил Иванов, излъчен по Нова телевизия. В него твърди, че с държавните пари Костадинов си е купил къща за 200 000 лева и кола за 40 000 лева.

Костадин Костадинов (в средата).
Костадинов е обект на разследване и по друго обвинение на прокуратурата - за това, че в тв предаване е направил изявления, "...будещи неоснователна тревога у гражданите в условията на обявеното на територията на страната извънредно положение". В свое интервю той "твърдял, че въведените противоепидемични мерки от здравните власти са „пропаганда за отклоняване на вниманието и не са в интерес на гражданите", съобщиха преди месец от държавното обвинение.