Италианското правителство одобри плана на Лигата и футболната федерация за подновяване на Серия А на 13 юни. Това стана на видеоконферентно заседание с представители на всички страни - футболни хора, министри и хора от здравната система.

Отборите подновиха тренировки през миналата седмица, но засега те са индивидуални. От понеделник ще могат да се готвят и на големи групи.

"Калчото" беше спряно на 9 март, като има да се изиграят 12 кръга, а този сезон битката за титлата е много оспорвана - между "Ювентус", "Лацио" и "Интер". Същевременно италианският футбол не е в най-доброто си състояние финансово и футболни шефове предупредиха, че може да загине, ако първенството не завърши.

Все още има клубове - като "Бреша", а също така отделни шефове, треньори и играчи, които са против рестарт.

През миналата седмица трима играчи на "Фиорентина" и още толкова служители на клуба дадоха положителни проби за коронавирус. Също и един в "Торино". Това стана при тестуването с PCR покрай връщане на тренировките.

С колективните занимания и приближаването на датата за рестарт проби ще се вземат по-често.

Първа от големите първенства стартира Бундеслигата - идния уикенд. Останалите се очертава да подновят мачовете между 5 и 12 юни. Навсякъде се планира всички двубои да се излъчват по телевизията.