"Вчера и днес в българското медийно пространство се появиха неверни твърдения."

Това се казва позиция на bTV Media Group, разпространена днес. Факт е, че откакто бТВ (на практика единствена от националните телевизии) дава трибуна на изявленията и информира за действия на Васил Божков от чужбина, медията е подложена на  "кафяв" отстрел от цялата печалноизвестна медийна машина, в комплект със съответните "събеседници" и политици.

"bTV работи по най-високите журналистически стандарти, като отразява новините и събитията по обективен и безпристрастен начин", се казва  в позицията.

Оттам напомнят на зрителите, че „Национална лотария" беше рекламодател не само на тях, а и на групата около Нова тв и на други медии. 

Днес телевизията бе наречена "Божков ТВ" и от министър-председателя Бойко Борисов, докато инспектираше газова връзка. Той заяви, че "няма да им се хване на въпроса"

От медията окачествяват това като "тревожно".

Ето и пълния текст на позицията:

Вчера и днес в българското медийно пространство се появиха неверни твърдения. Ето фактите от bTV Media Group:

1. „Национална лотария“ беше рекламодател в NOVA Broadcasting Group, bTV Media Group и други медии. „Национална лотария“ беше лицензирана от държавата. Компанията беше един от многото рекламодатели.

2. Новините и актуалните предавания на bTV Media Group са абсолютно обективни и безпристрастни. bTV Media Group се придържа към фактите, а ръководството на компанията нито е имало близък контакт с г-н Божков, нито е получавало каквито и да е покани.

В светлината на фактите намираме за тревожно, че премиерът Борисов нарича bTV, телевизия с доказано висока репутация, „Божков ТВ“, на базата на неверни твърдения, разпространени от други медии. bTV работи по най-високите журналистически стандарти, като отразява новините и събитията по обективен и безпристрастен начин.

Оригиналът на позицията може да бъде видян тук.