"Дали е рекет, изнудване, корупция, търговия с влияние, злоупотреба със служебно положение – ще преценят компетентните институции. В България и Европа."

Това пише Васил Божков от Дубай под паметна записка, която публикува тази сутрин на профила си във фейсбук.

По думите му публикаваната паметна записка е от "среща в кабинета на г-н Кирил Домусчиев, проведена на 10.7.2019 г."

"Тя бе осъществена под натиска на г-н Борисов и Влади Горанов. Почеркът е мой, а подписите – на Кирил и мой."

Ето и условията, изписани ръкописно: 

_____________________
ПАМЕТНА ЗАПИСКА

1. 20 000 000 лв. (без ДДС) договор за реклама. Десетгодишен с три години предизвестие за прекратяване.

2. Ако Нова тв загуби рекламодатели в хазарта, ги компенсирам с други подобни в размера на загубените договори в Нова тв или в "Лудогорец" (на екипите на "Лудогорец" все още пише Efbet, б.р.).

3. Пълен съпорт в ДКХ (Държавната комисия по хазарта, б.р.) с цел урегулиране бизнеса и спазване законите на РБ.

(К. Домусчиев – 10.07.19) (В. Божков – 10.07.19)

От думите на издирвания бизнесмен излиза, че това са били "условията да съществува бинесът му".

"По-късно (01.08.2019 г.) част от поставените условия, за да съществува бизнесът ми, бяха оформени в непазарен договор между "Национална лотария" АД, "Ню геймс" АД и "Нова Броудкастинг груп" ЕООД за 240 000 000 лева с ДДС", пише още Божков.

Клуб Z търси за коментар Кирил Домусчиев, но към момента той не отговаря нито на телефонните ни обаждания, нито на изпратените SMS. 

В предните си включвания досега бизнесменът пуска първо чатове, за които се твърди, че са с финансовия министър Владислав Горанов и определно изразяват близост. Според SMS комуникацията лицето, записано в телефона на Божков като Vladi Goranov, дава инструкции на двама председатели на комисията по хазарта по въпроси, свързани с бизнеса на Божков.

Собственикът на "Нове холдинг" публикува и документи с движението на акциите на "Левски" от 2015 г. до сега, с което обяви, че се проследява връзката между собствеността на клуба и премиера Бойко Борисов.