Не, въобще няма да ви надувам главата с каба гайди, смилянски боб или оная мистификация, наречена „традиционното българско гостоприемство“... Просто КАТ в Своге съвсем логически и икономически издържано заложи на най-истинската национална черта – всеки да топи всекиго за каквото се сети. Деца ще пишат „фишове“ по левче на родителите си, ако правят нарушения. Първолаците са едно добро начало - да свикват, дето се вика, с живия живот!

Но защо да спрем само дотук? Защо не се позволи примерно тъщата да сигнализира, че зетят й кара с летни гуми, че си е купил съмнително наливно масло за „Голф“-чето, или че ауспухът му е тръба от прахосмукачка? Няма ли да се подобри така проблемната събираемост по наказателната част, ако примерно всяка свекърва има право да се обажда където трябва, че снахата е пресякла на червено?

И защо да спираме само със Закона за движение? Представете си анонимен телефон, на който малките сополанковци могат да се обаждат, че тате пак си е купил цигари без бандерол (откъде и за колко), че фирмата му си прави баланса с фактури от „Илиянци“ (от кого и на каква стойност), че краде ток (с магнит, чрез вътрешен човек или байпас).

Възможностите са безкрайни, но общото между всички е едно – обещават едно розово... Къде ти розово – магическо, макроикономическо бъдеще!

Ако такива метаикономически дименции като „завист“, „калтащина“ и „прее.и другарче“ се впрегнат в реалната икономика, бюджетът ще се пръсне от +. И накрая ще си сбъднем мечтата от 70 години насам – държавата ще е бъкана с пари, без никой да произвежда нищо. Ще ни преподават на най-напредналите икономики, а разни като Стив Ханке ще чакат на опашка за курсове по финанси от КАТ-Своге.