Случаят с ударения със снежна топка треньор на ЦСКА Стойчо Младенов по време на последното Вечно дерби срещу "Левски" - 3:0, става все по-странен. Тази вечер в декларация, разпространена на официалния сайт на "червените", Младенов обявява, че няма да предостави на дисциплинарната комисия на БФС издаденото му медицинско свидетелство. Футболният дисцип го изиска, за да може да накаже "сините" според това какви са били точните последствия за треньора.

Ето какво точно гласи позицията на наставника:

"Като човек отдаден на футбола, винаги съм приемал съперничеството с Левски само и единствено на терена. Далеч съм от мисълта да съм причината подобен инцидент да влияе върху становища на комисии и съответните компететни органи. Аз съм мъж на честта и за мен случаят е приключил. Затова няма да предоставя изваденото медицинско свидетелство. Вярвам и знам, че ДК към БФС има капацитет да вземе небходимите решения, без в тях да участват трети лица."

Което автоматически означава, че за ДК няма да има случай "Стойчо Младенов", не и по параграфа, който засяга хвърлянето на предмет с последствия за футболист, треньор или длъжностно лице. Така наказанието за "Левски" ще е по-леко. Но дори Младенов да бе дал медицинското, пак не би се стигнало до изваждане на "сините" от групата, каквато санкция поиска той след мача.

Вече от няколко дни между двата вечни съперника прехвърчат нападки и закачки по темата. Първо, ЦСКА разпространи декларация с призив "да се вземат мерки". После "Левски" отвърна. Покрай престрелката ДК отложи случая за другата седмица. А снежната топка стигна до чуждестранни медии, най-вече английски. 

Стигна се до комични неща. Британският таблоид "Дейли Мирър" пусна информация и видео в електронното си издание. Има дори анкета дали Стойчо Младенов симулира или наистина е повален от топката. Към 80 процента от участвалите в анкетата залагат на "актьорска игра". Оттук се стигна до най-големия абсурд: в декларацията си срещу ЦСКА от "Левски" се позоваха на анкетата на "Мирър".