За по-малко от три месеца ГЕРБ възприе от БСП повече идеи, отколкото за изминалите три години. Това заяви пред Дарик радио Румен Овчаров, който към момента е член на Националния съвет на партията.

Според него в светлината на възприемчивостта на ГЕРБ към идеите на социалистите, атаките срещу Корнелия Нинова, които идват както от партията, така и извън нея, са необясними.

"Всички бивши ръководители на партията и всички опозиционни светила се изказаха как БСП не уцелила ваксата и как трябва да се подкрепя ГЕРБ. А в същото време, за по-малко от 3 месеца, ГЕРБ възприе от БСП повече идеи, отколкото за изминалите 3 години", заяви Овчаров.

Като пример за идеи на БСП възприети от ГЕРБ той даде намаляването, макар да е само за заведенията, а не за храните и лекарствата, както предлагат социалистите, едномесечния срок на извънредното положение при неговото въвеждане,  въвеждането на извънредна епидемична обстановка не правителството, а не от един министър.

"ГЕРБ приеха мярката на БСП за създаването на комисия за контрол на изхарчените средства в ситуацията с коронавируса. И след всички тези случаи, когато ГЕРБ се съобразява с БСП, излизат определени кадри на левицата, които обясняват, че БСП трябва да слуша ГЕРБ и да ги хвали. Прави впечатление, че всички тези критикари не обсъждат ситуацията в страната. Нито Георги Гергов, нито Михаил Миков, нито друг от опозиционерите не разсъждават кой управлява България, какво се случва с паралелната държава. Те не обсъждат тези въпроси", изтъкна Овчаров.

Той споделя мнението, че ако Нинова е толкова слаб лидер, управляващите няма да полагат толкова много усилия да я свалят.

"Хайде за управляващите е ясно, ама защо и определени наши съратници искат толкова много да я свалят? Защото същите тези хора в БСП искат да ни спретнат нов сезон на това, което гледахме миналата година - скандал след скандал", попита Овчаров.

Според него, ако това се случи, няма да има никакво значение кой ще бъде избран за председател на партията.

"Просто управляващите ще са си свършили работата - който и да бъде избран тогава за лидер, ГЕРБ ще бъдат преизбрани", смята Овчаров.

И допълни, че обези, които "бунят кошера" работят за дестабилизажията на партията.

"Резултатът е този – да помогнат на ГЕРБ да спечелят отново властта. Една голяма част от хората в БСП очевидно са намерили своя стимул да работят срещу самата БСП", убеден е Овчаров.