Новоизграденият участък от бул.“Петър Дертлиев“, който свързва „Люлин“ и Околовръстния път ва София, е отворен от вечерта на 26 май. Това съобщиха от Столичната община. Пътят е около 650 м, изградено е и кръгово кръстовище.

Булевардът е с две пътни платна в посока, всяко с по две ленти за движение и тротоари, обясняват от общината и прилагат снимки на придобивката.

Пробивът на бул. „Петър Дертлиев“ в „Люлин“ е един от важните инфраструктурни обекти, който извежда движението от силно натоварените бул. „Царица Йоана“ и бул. „Сливница“, обясняват от кметството. 

С цел безопасност по разпореждане на кметицата Йорданка Фандъкова са разпорожени "легнали полицаи" на настилката от двете страни на острия завой преди и след район „Люлин“. В самия завой допустимата максимална скорост е допълнително ограничена на 20 км/час. Изградена е и мантинела, както и допълнителни елементи с цел обезопасяване.

По време на строителството са реконструирани инженерна инфраструктура - водопровод и канализация, електроснабдяване, отводняване. Изградено е изцяло ново осветление.