Билбордове с лика на поета революционер Христо Ботев и цитат от емблематичното му стихотворение „Хаджи Димитър“ бяха поставени в София в навечерието на 2 юни. По този начин от Столичния инспекторат са решили да отбележат Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

Снимки на билбордовете се появиха и в социалните мрежи, където вече събират харесвания.

Инициативата се провежда за четвърта поредна година в сътрудничество с фирмите за външна реклама в София.

Образът на Ботев е поставен на 13 места в града и може да бъде видян по някои от най-оживените пътни артерии като бул. „България“, бул. „Скобелев“, бул. „Симеоновско шосе“, бул. „Ситняково“, ул. „Гурко“ и др. Ликът му, разбира се, е поставен и на едноименния централен столичен булевард „Христо Ботев“ на кръстовищата с бул. „Сливница“ и бул. „Тодор Александров“.

 „Искаме да покажем, че въпреки усложнените условия, през които се наложи да преминем в последните месеци, ние не сме забравили делото на Ботев и неговата саможертва. Билбордовете, като традиционни средства - носители на информация, най-често се свързват от хората с комерсиалната реклама, с политическата реклама, а понякога и с реклама, която е на границата на общоприетите морални ценности и провокацията. В случая, заменяме част от материалните визии с нещо родолюбиво и силно емоционално за всеки българин“, обясняват идеята си от Инспектората.