Формула 1 официално обяви календар с първите осем състезания за още незапочналия сезон във Формула 1. 

Както беше потвърдено миналата седмица, най-популярната моторна надпревара стартира на 3-5 юли с Гран При на Австрия. Следващия уикенд пистата "Ред Бул" ще приеме още една надпревара.

На 17-19 юли Формула 1 ще се проведе в Унгария. Както се очакваше Великобритания и пистата "Силвърстоун" също ще приемат две състезания - 31 юли - 2 август и 7-9 август. 

Това стана възможно, след като британското правителство направи изключение от 14-дневна карантина за спортистите, когато става въпрос за хора, които пристигат на нейната територия. Те ще избегнат това.

Керванът на Ф1 ще е в Барселона за Гран При на Испания на 14-16 август. Оттам ще отиде в Белгия на "Спа" - 28-30 август, а засега последната дестинация е Италия ("Монца") - 4-6 септември.

Нататък не е напълно ясно кои страни ще са в състояние да приемат Формула 1, предвид неяснотите за развитието на пандемията и дали ще има втора вълна.

Щатските шефове на Ф1 са уверени, че ще могат да сложат край на орязания шампионат на 6 декември в Бахрейн и седмица по-късно в Абу Даби.

Между тези два старта и първите осем се разчита на състезания в Китай, Виетнам и Япония, но всичко е под въпрос. По-малки са надеждите - поне днес, да видим тази година болидите в САЩ, Мексико, Бразилия, Русия и Азербайджан. В тези страни сега заразата се вихри с голяма сила.

Формула 1 отново каза, че се надява на сезон 15-18 състезания. Шампионатът трябваше да стартира традиционно през март за Голямата награда на Австралия.