Премиерът Бойко Борисов заяви, че не се интересува от политическия проект, готвен от бизнесмена Васил Божков. И допълни, че не е чел откритото писмо на бизнесмена Валентин Златев, защото има много друга работа. Борисов бе на посещение във Варна.

"Демокрация е, всеки може да прави каквото си иска. Какво ме интересуват на Божков проектите? Като се явят на избори, всички ще се видим", лаконично коментира Борисов.

По повод увеличаването на броя на заразените с коронавирус Борисов заяви, че все още се движим в границите на разумния риск. Според него вирусът не е толкова "свиреп". Той все пак призова хората да продължат да спазват мерките срещу разпространението на заразата.

Премиерът заяви още, че няма да има забавяне в процеса за влизане в еврозоната заради коронавируса.

"Вчера минаха аукционите. С комисар Маргрете Вестагер имам днес разговор, за да можем да сме сигурни, че абсолютно всичко, което касае банковия съюз, е наред. Това е най-важното за България. Продължаваме да прибираме стотици милиони от КТБ и от други фондове, които бяха изнесени, а в същото време Банковият съюз гарантира това да може да се случи. Затова е този контрол на Европейската централна банка. За банковата ни система това е изключителен успех и гаранции за вложителите в банките", обясни Борисов.