Терминът „социална дистанция“ рязко нахлу във всекидневието ни през март, за да остане там вероятно завинаги. Вече и невръстните деца знаят какво е коронавирус, карантина и кой е генерал Мутафчийски. И макар мерките за физическа изолация да започнаха да падат поголовно още през май, с което животът започна да придобива нормалната си форма, продължаваме да ходим до магазина, на работа, на гости с „едно наум“ – със защитна маска в джоба.

След месеци на изпитание за всички нас повече от всякога можем да кажем „заслужих си лятната почивка“, но следва въпросът – къде.

Забраната за външен и вътрешен туризъм падна, а хотелиерите – тези, които изобщо ще отворят, трескаво се готвят за новия сезон, в който ще трябва да спазват нови правила. Те ще трябва да убедят гостите си, че отсядането в хотел е безопасно, и да въведат такива превантивни мерки, че хигиенистите са на път да се превърнат в най-търсените служители за сезон 2020. И тук на сцената излиза социално дистанцираният туризъм.

Къде, ако не в хотел, може да прекарате заслужената си лятна почивка, без да се налага да се съобразявате с всички правила, които налага физическата изолация?

Има поне няколко верни отговора

През следващите няколко месеца екипът на Клуб Z ще ви ги даде. Ще ви разкажем къде, как и приблизително срещу колко можете почивате „дистанцирано“, без да се притеснявате от препълнени хотели, ресторанти и плажове. Ще ви припомним колко е приятно на „добрия стар къмпинг“ и ще ви кажем къде са изолираните къщи за гости, хижи и малки хотелски комплекси.

Ако още не сте решили къде да почивате, следете публикациите ни в рубриката „Социално дистанциран туризъм“ – ще ви хрумнат страхотни идеи. А ако сте решили пак ни четете - може да промените решението си!