На рождения си ден премиерът Бойко Борисов инспектира строителните дейности на магистрала „Хемус” и сложните съоръжения, които се изграждат около река Вит. Сред обичайната компания в неговия джип бяха финансовият министър Владислав Горанов, когото Борисов мило определи като „портмоне”, зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков и пиарката на кабинета Севделина Арнаудова.

След продължителни обяснения за процеса на строителство, премиерът отбеляза тежката работа, която извършват строителите на обектите.

"Тези момчета, които работят тук имат, майки, жени, деца, те са герои", коментира Борисов.

А Севделина Арнаудова, за която стана известно, че е купила с мъжа си къща в софийското село Бистрица за 1 млн. лв. допълни премиера:

"Да, но героите в България са скрити зад анонимни IP адреси".

Това даде повод на Борисов да коментира вчерашните публикации с аудио клип, за който се предполага, че е записан самият той. В него гласът коментира с нецензурен език политически събития от пролетта на 2019 г., дават се и обидни квалификации на председателката на Народното събрание Цвета Караянчева. А днес сутринта бизнесменът Васил Божков пусна нова порция съдържание от личните съобщия, за които твърди, че е разменял с Борисов.

"Такива неща не ме впечатляват", казва Борисов

"Ето това може да ме накара да се замисля или да ме натъжи, ако спре", споделя Борисов и показва с ръка строителните дейности.  

"Няма да спре", бързо се включва Нанков.

"Портмонето отзад казва, че нямаме пари за строителство", казва топло Борисов и думите му предизвикват оживление в джипа.

Нанков бързо уточнява, че министър Горанов не само „ги е усвоил, но и ги е превел вече” - „на специална сметка”.

"Още преди две години", съгласява се с усмивка и финансовият министър.

"Ненчо Балабанов да го вземат"

След като приключи обиколката премиерът даде пресконференция "на крак". На нея той разказа отново за успехите на правителството в строителната сфера, как всичко, което сега се строи ще остане и в следващите 100 години и това го радва. Освен това намекна, че изтеклият от вчера запис е фалшифицирани и на тях е записан гласа на негов имитатор. 

"А не ви ли дразни фактът, че някой се опитва да клати държавата като пуска някакви записи", изстреля въпрос репортерът на Нова телевизия.

„Това за 10-15 години нищо ново не ги научи, като наближат избори почват пак със същото... Ментета, записват се... Е, Ненчо Балабанов да го вземат, той най-готино ме имитира и да кара от сутрин до вечер. Това беха спални, тоалетни, дори не ми е удобно вече да ги коментирам”, отговори Борисов.

„Сутринта имаше друга порция СМС-и, писания от Божков”, последва друг въпрос, зададен от журналистка.

"Да си пише човекът, какво лошо има? Всеки може да пише. Аз строя, с колегите, виждаш кметовете доволни. Не им говорим за светлото бъдеще. Ако всичко е наред парите са заделени, 21-ва година краят... Знаеш ли какво е да си седнеш и да си караш по магистралата?”, размечта се отново премиерът.