Американският президент Доналд Тръмп засега не е успял да прекърши вярата на детето, което попита дали все още смята, че има Дядо Коледа.

Седемгодишното момиче, което разговаря по телефона с Тръмп на Бъдни вечер, все пак оставило чаша мляко и бисквити за Санта Клаус, въпреки че президентът любезно му казал, че е "маргинално" за дете на неговата възраст все още да вярва в добрия старец, предаде Асошиейтед прес.

Малката Колман Лойд от Лексингтън, Южна Каролина, признава, че дотогава не била чувала думата "маргинално". 

Тя се обадила в програмата "НОРАД следи Санта" в понеделник вечер, за да проследи полета на шейната на Дядо Коледа (Санта), който раздава играчки на децата по света. В интервю за в. "Пост енд Куриър ъв Чарлстън" тя разказва, че ученият, който ѝ отговорил на телефона, я попитал дали иска да говори с президента.

Шест минути по-късно Тръмп бил на линия.

"Все още ли вярваш в Санта", попитал президентът. Когато тя отговорила: "Да, сър", той добавил: "Защото на седем това е маргинално, нали?"

Колман не знаела какво означава "маргинално" и просто отговорила: "Да, сър". Тръмп приключил разговора с думите:

"Е, просто се забавлявай!"

Първоначално бе съобщено, че разговорът е бил с момче на име Колман, защото репортерите чували само думите на Тръмп, но по-късно семейството на момичето качи видеоклип в YouTube, обяснява Асошийтед прес, съобщава БТА. Агенцията уточнява също, че името на детето се пише другояче: Collman, а не Coleman, както първоначално бе разпространено погрешно.

В интервюто си за регионалния вестник "Пост енд Куриър" Колман разказва, че заедно с 10-годишната си сестра и петгодишното братче на Бъдни вечер оставили курабийки с глазура и шоколадово мляко за Санта, а на сутринта храната я нямало, а под елхата били оставени подаръци.