Тази сутрин е починал 41-годишният турист от "Кайт къмпинг Градина", който беше приет с коронавирус в инфекциозното отделение на УМБАЛ-Бургас. Това съобщи пред бТВ шефът на РЗИ- Бургас д-р Георги Паздеров.

Мъжът е бил без придружаващи заболявания и редовно е тренирал. Той е пристигнал в къмпинга от София на 3 юни във вече влошено здравословно състояние и късно е потърсил лекарска помощ. Още в София не се е чувствал добре и решава, че престоят край морето ще му се отрази добре. След като му прилошава, е откаран в областната болница в Бургас в тежко състояние. Настанен е в реанимацията, налага се да бъде и интубиран.

"Почина днес сутринта. Беше в много тежко състояние, още при приемането беше на кислородотерапия. Дори и в първите 24 часа след това беше и интубиран. Постоянно се влошаваше, нямаше никакво подобрение при него. Още първият скенер, който направихме, показа, че белият му дроб е поразен. Почти нямаше дишане. Направихме всичко възможно, но се стигна до този край. Оплакванията му са започнали още преди 5 дни до една седмица преди да дойде при нас. Не мога да кажа дали е било късно, защото не знам дали е бил лекуван някъде и дали се е влошил като е пристигнал на морето", съобщи пред БНР директорът на болницата д-р Бойко Миразчийски.

Хората трябва да продължават да спазват противоепидемичните мерки, призова той. Да носят предпазни средства, да спазват дистанция и задължителната дезинфекция, е категоричен д-р Бойко Миразчийски. 

Това е втори смъртен случай на инфектиран с COVID-19 в Бургас.

Къмпингът вече беше основно дезинфекциран. Общо 12 души са заявили, че са били контактни на заразения. Всички те са тествани, а резултатите им са отрицателни.