„Зад нас не стоят олигарси, нито политически лобита, нито идеологически опорки. Разчитаме на подкрепата на редовите и обществено ангажирани граждани, за да правим това, което вярваме, че е в основата на свободната и демократична държава. А това са именно свободните и демократични медии.“

Това казва журналистът Калоян Константинов, представяйки най-новото предаване, което предстои да се появи в родния интернет ефир на 1 юли. То ще се нарича „По острието с Калоян Константинов“ и ще се излъчва всяка сряда по YouTube и Facebook, както и ще се качва като подкаст в Spotify, iTunes и Anchor.

„Ще се осланяме на подкрепата на отговорните и интелигентни граждани, които разбират, че свободната журналистика е в основата на свободната демокрация. Само лъжите и пропагандата са безплатни. Но накрая излизат скъпо“, коментира Константинов.

Плановете са в предаването да бъдат интервюирани изявени и компетентни в своята област гости, с които да се навлиза в дълбочина по различни теми – култура, наука, политика, философия, образование и икономика.

Калоян Константинов е в професията от 18-годишен, работил е за OFFNews, писал е като участник в проекта на Клуб Z за млади автори „Генерация Z“. Работил е в Англия, Тунис и България по международни проекти, свързани с Целите за устойчиво развитие на ООН, и като про боно лектор по медийна грамотност.

Във видеообръщението към потенциалните си зрители той обяснява, че става въпрос за проект на група приятели, които доброволно даряват времето, ресурсите, труда и знанията си, за направят това предаване. И допълва, че колкото и тъпо и наивно да звучи:

„Правим го за свободата, не за салама.“