Кметицата на Троян от БСП Донка Михайлова стана пасажер в джипа на премиера Бойко Борисов днес по време на посещение на министър-председателя в района. Той бе там за първа копка на пътно съоръжение и за да разгледа регионалното депо за неопасни отпадъци на общините Троян и Априлци. Предишния ден Министерският съвет отпусна 2,56 млн. лв. за трета клетка на делото, защото капацитетът му е изчерпан.

„Преди като идвах, беше така разбито, а сега като влизаш в Троян, друго си е. Вчера на заседанието на Министерския съвет отпуснахме близо 2,6 милиона лева за клетка за депото за отпадъци, пак приблизително толкова - и за моста, а всички обществени сгради вече са санирани“, похвали се Борисов в живо предаване на посещението му във фейсбук. 

Няколко пъти повтори, че на избори ГЕРБ и БСП може да са противници, но после местните власти работят с кабинета, като нямало значение от коя партия е кметът.    

Той подчерта, че е важно местните власти да работят добре, а кметицата дори каза, че това не става без подкрепа от централната власт. 

Борисов участва в символична церемония по даването на старт на изграждане на пътна връзка между Път II-35 и Път III-357 в Троян и ново мостово съоръжение на стойност 2,2 млн. лв. с ДДС. Със завършването на шосейния мост с дължина 43,2 м над река Бели Осъм транзитният трафик ще се изнесе от центъра на града през индустриалната зона. Изпълнението на проекта е също и първи етап от изграждането на обходен път на града.

„С вашето идване две важни неща се случват – третата клетка на депото и изграждането на моста“, каза Михайлова. 

И благодари на премиера за полученото финансиране от правителството за двата важни за града обекта, тъй като общината не разполага с такива средства

„Оценяваме, че реакцията беше толкова бърза“, още Михайлова на Борисов. 

Борисов посети и предприятие за текстил в района, както и санирани обществени сгради. Заедно с него бяха вицепремиерът Томислав Дончев, финансовият министър Владислав Горанов и регионалният зам.-министър Никой Нанков. 

Това не е първият кмет от социалистите, който се качва в премиерския джип, управляван лично от Борисов. След последните местни избори от миналата есен място във возилото и живите включвания от събитията в него имаше и за кмета на Перник Станислав Владимиров, който също е представител на левицата.