Откровен намек, че прокуратурата има достъп до телефона на президента Румен Радев отправи тази вечер бизнесменът Пламен Бобоков. До медиите бе разпратено съобщение от негово име, в което се казва, че публикуваните по-рано от държавното обвинение съобщения с участието на - по прокуратурата - П.Б. и Prezident - Rumen Radev не са от неговия мобилен апарат.

"Това, което казах и продължавам да твърдя е, че нямам телефоните на Президента в устройствата, иззети и задържани от Прокуратурата, а не че не го познавам или не съм си писал с него.

Въпросът, който увисва в пространството и никой не желае да зададе е: Тогава от чий телефон, след като не е от моя, са взети въпросните щедро разпространявани чатове? Дали пък не е от телефона на Президента?", гласи съобщението.

По-рано през деня от обвинението разпространиха поредна порция от комуникацията на Бобоков, като този път подчертаха, че е с лице с имунитет и било вписано в телефона му като Prezident - Rumen Radev. Обявиха и какво е писал Бобоков до Radev, но отговорите на отсрещното лице бяха заличени.

Това даде повод на държавния глава да обяви чрез секретариата си, че "призовава прокуратурата да публикува незабавно целия му "чат" с Пламен Бобоков. Селективното публикуване на отделни съобщения от г-н Пламен Бобоков до държавния глава без отговорите на президента създава внушения за нещо скрито и нередно. В обществен интерес е прокуратурата да публикува целия чат между президента и г-н Пламен Бобоков".

Обвинението пък публикува въпросните чатове, след като тази сутрин самият Бобоков показа есемес разговори с лице, именувано в телефона му като B. Borisov, като посочи, че става въпрос за премиера Бойко Борисов. Отрече да има телефона на Радев.