"Той е с тежко комоцио и огромен хематом на лявото око. Има наранявания по цялото тяло. Окован е в белезници, а полицаи го пазят като най-големия престъпник."

Така Юлия Педева, майка на втория пострадал при протестите в петък младеж, описа пред бТВ състоянието на сина си.

Тя разказа как часове наред не знаела какво се е случило с него. Издирвала го, но никой от приятелите му нямал представа къде е. Телефонът му бил изключен... Чула от медиите, че единият от настанените в "Пирогов" е на 29 г., проверила и така намерила сина си. 

Педева описа състоянието, в което е видяла 29-годишния Димитър, като "непоносимо за една майка".

Клипове, на които се вижда как представители на органите на реда прилагат насилие, обиколиха социалните мрежи след протеста в петък. Мястото е зад колоните на Министерския съвет, вижда се как групи униформени блъскат паднал човек. По-късно се появиха и кадри как полицай удря задържан в полицейска кола.

В "Пирогов" за лечение бяха настанени двама пострадали младежи. Единият вече беше изписан по негово искане.

От МВР съобщиха, че се води вътрешна проверка дали полицаи са превишили правата си по време на охраната и гарантирането на обществения ред по време на протестите.

Според Юлия Педева синът ѝ няма никакви провинения и не е способен на агресия. Състоянието му към момента е стабилно.

Тя обясни, че на Димитър е повдигнато обвинение. Той дори не си спомня, че е бил на протеста в петък, и не знае в какво е обвинен.

„Другото момче си спомня какво се е случило под колоните. Това са хора на реда. Всички видяхме как влачат невинни хора, пребиват ги. Най-лошото е, че те са се гаврили с тези деца. Те са стъпвали върху тях, правили са си селфи“, твърди тя.

Надява се случаят да получи реално и обективно решение.