Христо Стоичков изригна с нова атака срещу шефове на ЦСКА-София - клубът, в който се води съсобственик заедно с Гриша Ганчев и Юлиян Инджов. В пост в инстаграм Камата не посочва имена, но явно визира мениджъра Стойчо Стоилов и може би Ганчев.

Всичко тръгна от остра реакция на Стоичков на 2 юли, когато в тв канала за който работи в САЩ - "Унивижън", той нарече всички в отбора "бедствие" - играчите, спортния директор и президента. Повод беше загубеният финал за Купата срещу "Локомотив" (Пловдив) предния ден.

В интервю за сайта "Топспорт" преди два дни Стойчо Стоилов изрича следното:

"Моят коментар за думите на Стоичков ли? Това не е нормално за мен. Ако излезе с имена, да каже. Нека да каже кой. Аз имам много да кажа по тази тема."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Разбрах, че един човек говорил за мен. Изгоних същия индивид от съблекалнята на Литекс преди много години. С това затворих и вратата му към мен. Той е един пробит долар, погубил десетки кариери на футболисти и треньори. Но времето му изтича. Господарят му няма да го пази вечно. Заради него мнозина скачат на ЦСКА сега , но ще им кажа, че този пробит долар няма да донесе добро на ЦСКА . Той е причината ЦСКА да загуби финала и да не сме носители на купата, а аз да съм далеч от Армията.Аз не водя такиви футболисти на ЦСКА . Виждам в социалните мрежи колко много го “обичат” този индивид и дано по скоро бъде изритан от нашия дом. Извоювал съм си правото да казвам нещата честно и това което ми е на сърцето, а той е един анонимник с пост. ЦСКА и феновете ще го запомнят с това , че на всички стадиони искат да го бият и с това колко наши таланти погуби. А на бившият борец ще му кажа не се крий зад тях , ако имаш нещо да ми казваш телефона ми е отворен. Ще завърша с това , армейци винаги ще съм верен на ЦСКА

A post shared by HRISTO STOITCHKOV (@hristo8oficial) on

 

На което последва още по-гневна "дуплика" от страна на Стоичков. "Един човек е говорил за мен", започва той в поста си и обяснява, че го е изгонил от съблекалнята преди много години. Нарича го "пробит долар, погубил десетки кариери на футболисти и треньори".

"Но времето му изтича, господарят му няма да го пази вечно... Той е причината ЦСКА да загуби финала и да не сме носители на купата, а аз да съм далеч от Армията..."

Посланието на №8 завършва така (запазен е оригиналният правопис):

"А на бившия борец ще му кажа да не се крий зад тях, ако имаш нещо да ми казваш телефона ми е отворен. Ще завърша с това, армейци винаги ще се верен на ЦСКА."

Междувременно ЦСКА-София обяви, че е продал един от най-добрите си играчи - Евандро вече е футболист на унгарския "МОЛ Фехервар" след "нелеки преговори", както пиша на сайта на "червените". Договорът е за три години.

В информацията се казва още, че освен "солидната трансферна сума", клубът ще получи редица бонуси в зависимост от класирането на "Фехервар" в местната лига и евротурнирите. И процент от бъдеща продажба.

За два сезона на "Българска армия" Евандро записа 60 мача и вкара 17 гола.