Седем души са били задържани след снощните протести, на които е имало нарушители, но не и провокации към насилие, съобщи днес на брифинг Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).

Един от аресуваните е носел нож, друг - наркотици, трима са били без документи за самоличнист и са се държали "възбудено и арогантно" и за трима граждани са сигнализирали че чупят стъкла на коли, каза комисар Радослав Стойнев, шеф на "Охранителна полиция" към СДВР.

Поради течащата в момента проверака той отказа на този етап да коментира интервюто на студента Евгени Марчев, който обвини полицията в необосновано насилие и гаври с протестиращи.

 
Арестуваните снощи са били "са били в района на протестните мероприятия, сред масата от хората", но още се изяснява дали са били протестиращи или са се смесили с тях. Агитки от провокатори снощи обаче не е имало.
 
"В интерес на истината, нямаше забелязани такива групи и индикации за провокации", каза Стойнев. "Определено има повече комуникация между полицейските органи и формални и неформални лидери и организатори на протестните мероприятия. Това е една от причините за нормализиране на обстановката".