"Понеже баща ти не те обича, не обича и мен..."

Така започва брутален клип, обиколил социалните мрежи, на който млада майка пребива малкото си 3-годишно момиченце. Случката се разиграва в Перник, а полицията и социалните служби вече я разследват, показва репортаж на бТВ. 

Детето вече е под опеката институциите и е настанено в център от семеен тип. Майката е отведена в районното управление на миньорския град. По неофициална информация бащата също е задържан, тъй като се смята за съучастник. Има вероятност той да е разполагал и с други такива клипове, но да не е сигнализирал на органите на реда. 

Според информация на телевизията все пак бащата е предоставил последния клип на своя близка, за да го качи в социалните мрежи и така да предизвика реакцията на обществото. 

От фейсбук профила на майката се вижда, че тя е силно религиозна. Преди около месец има публикуван друг видеоклип с детето, в който се вижда как тя мери температурата му и вярва, че нейният Бог е помогнал тя да бъде свалена. 

Към момента детето е добре, а нощта му преминала спокойно, каза пред бТВ началникът на отдел "Закрила на детето" в Перник. Тя се е видяла с майката, която по думите й била лаконична в обясненията си за случилото се. Така искала да привлече вниманието на бащата. Според нея той не се грижил достатъчно за тях и това бил нейният начин да го предизвика. 

Според социалните досега не е имало сигнали срещу семейството, въпреки че институцията го е наблюдавала в период от шест месеца след излизането от услугата "Звено, майка и бебе" през 2019 г. Тя е била настанена там, защото тогава е останала без жилище и без подкрепа от близките си. Тогава не са констатирани рискове за детето. 

В късния следобяд стана ясно, че майката на момиченцето е задържана и срещу нея са повдигнати две обвинения - а причиняване на лека телесна повреда в условията на домашно насилие на малолетно лице и за малтретиране на малолетно лице, съобщи БНР. Информацията беше потвърдена и от министър Деница Сачева. 

Делото вече е внесено в съда, а на майката е назначена експертиза с психолог и психиатър.