Новоустановените пациенти с коронавирус за изминалото денонощие са 196 души, като това е със 101 души повече от вчера. Направени и обработени са 3686 теста. Починали са 8 пациенти в тежко състояние, с което броят на хората, които не успяват да преборят болестта, вече е 308. Активните случаи на COVID-19 към момента са 4416, а общо заразените от началото на пандемията у нас вече са 8929. 

Това показват данните от единния информационен портал за последните 24 часа. 

В болница са настанени 624 пациенти, като 34 от тях се нуждаят от интензивни грижи. Още вчера привечер областният управител на Пловдив Дани Каназирева съобщи, че капацитетът на лечебните заведения, които лекуват пациенти с коронавирус в града, е запълнен, не достига и медицински персонал. 

Под карантира се намират 15 489 граждани. От вчера е затворена и сградата на Министерския съвет, след като в понеделник се разбра, че двама служители в администрацията са с COVID-19. Тече дезинфекция и тестване на контактните им лица. Това е и причината за решението редовното заседание на правителството в сряда да се проведе онлайн. 

Най-много за новозаразените с коронавирус през последните 24 часа в София - 85 от новоустановените 196 случая са именно в столицата. Следват областите Варна с 18 нови пациенти, Кюстендил и София-област с по 12 и Пловдив с 10. В останалите региони на страната за денонощието са установени под 10 пациенти с вируса, като в 5 области няма нито един новорегистриран - Видин, Враца, Ловеч, Силистра и Търговище.