След 72 часа в ареста бившият пиар на столичния район "Младост" Петър Кърджилов бе освободен, съобщава Нова телевизия. Кърджилов бе задържан след спречкване с възрастна жена, противничка на антиправителствените протести - на блокирания от палатков лагер Орлов мост.

Както Клуб Z писа, до тази развръзка се стигна, след като миналия петък жената се появи край лагера на протестиращите и влезе в словесни сблъсъци с тях с аргумента, че тя е избирала "това правителството". Случката се разигра по време на включване на живо на бТВ и това вдъхнови допълнителна емоционалност у участниците в инцидента.

Тя посочи Кърджилов като човек, който я е нападнал, а свидетели пък разказваха как жената ги провокирала като ги "ръчкала с бастуна си", минала умишлено върху зеления надпис "Оставка", обиждала ги и пр. На кадри от инцидента се вижда как Кърджилов издърпва бастуна от ръцете й, тя твърди и че е била залята с някаква лепкава течност.

В крайна сметка и двамата се озоваха в РПУ-то, като Кърджилов остана за 72 часа, а жената бе разпитана и пусната у дома. Самият арест пък стана зрелищно, тъй като той викаше "Помощ!" и че го боли от затегнатите белезници.

Според МВР жената е била гневна заради блокадата на Орлов мост, като това не й позволява да се придвижи и с градския транспорт.

Прокуратурата пък образува досъдебно производство, припомняйки, че срещу пиара на бившата кметица на "Младост" - подсъдимата Десислава Иванчева, вече се води едно наказателно производство - за извършени от него миналата година хулигански действия в сградата на Специализирания наказателен съд.