На 32-рия ден от протестите хилядите в центъра на София тръгнаха на факлено шествие. Този път обаче маршрутът бе нагоре по бул. "Цариградско шосе". Обичайно наслаждаващите се на тихи вечери заради затвореното ключово кръстовище граждани установиха, че протестът е дошъл под прозореца им, като той достигна хотел "Плиска".

Според съпредседателя на ДБ Христо Иванов настроението на протеста днес е по-ведро от вчера.

"Хората усещат, че анонсът, който Борисов направи днес със своята снимка във Facebook, че е време за неговите решения, сигнализира, че сме достигнали до някаква граница.“

Коментарът на премиера е на снимка с внуците му и неясно послание за решение, което ще вземе. 

"Това, което е сигурно, е, че Орлов мост надделя, възвръщането на контрола на хората над това място, изграждането на барикадите изиграха психологическа роля. Ще видим какво ще обяви утре Борисов, но това, което е сигурно, е, че Орлов мост надделя. Това е границата, която минаваме. Сега приключва управлението на един премиер под влиянието на Пеевски. Случайност е, че се казва Борисов, а не Орешарски. През последните месеци се загуби всякаква разлика", добави Иванов.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов нареди на полицията да не се опитва да премахне повторно блокадата на Орлов мост, съобщиха БНТ, позовавайки се на свои източници.

СДВР вчера обеща отново да освободи движението на централното столично кръстовище.

Протестиращите са спокойни, но множество полицейски бусове пристигат в София от други населени места, научи Клуб Z. 

Освен Орлов мост са блокирани и кръстовищата пред Ректората на СУ "Св. Климент Охридски" и пред Министерския съвет и президентството.

Пред университета има вече също има шатри, палатки и обърнати пейки.

Както всяка вечер протестиращите се събират основно на пл. "Независимост", като след това вероятно ще сноват от там до Орлов мост и обратно.

Протести има както обикновено и в големите областни градове Варна, Русе, Благоевград, Пловдив. На протест се събраха и българи зад граница във Великобритания.