"Ботев" победи "Локомотив" в дербито на Пловдив - 2:0 в първия кръг на шампионата. Двубоят се игра в базата на "канарчетата" в "Коматево". 

Локо влезе в битката като фаворит, но разочарова днес. След като вчера шампионът "Лудогорец" падна във Враца, днес носителят на Купата и Суперкупата също отстъпи, напълно надигран от своя домакин. Ако не друго, Първа лига стартира много интересно - в петък ЦСКА 1948 и ЦСКА-София направиха 2:2, а "Монтана" и "Арда" - 3:3.

"Канарчетата" започнаха по-добре - с повече желание и по-ясна идея как да спечелят. Иван Бандаловски пропусна с глава след центриране на Тодор Неделев. В 9-ата минута Неделев се измъкна добре от защитата на гостите и с техничен удар откри.

Нататък "Ботев" контролираше мача, а "Локомотив" не направи нищо запомнящо се в атака до края на полувремето. Много силен мач в защитата на "жълто-черните" изигра 18-годишният юноша Станислав Работов.

Второто полувреме бе близнак на първото. Малко след подновяването на играта Неделев изведе очи в очи с вратаря Мартин Луков новото попълнение Атанас Илиев, но таранът не успя да се разпише. Направи го обаче от последвалия корнер - 2:0.

До края на мача "Ботев" отстъпи инициативата, а Локо отново не успя да притисне опонента си, нито да го застраши сериозно. Доказано е, че силата на отбора не е в това да владее топката продължително и така да търси победата. Няколко пъти се стигна до напрежение пред вратата на "канарчетата", но само толкова. 

По-късно тази вечер "Славия" и "Черно море" направиха драматично 1:1. "Белите" поведоха с попадение на Андреа Христов в 7-ата минута, а в добавеното време Стефан Велев изравни.

Утре "Левски" приема "Берое" от 20 часа.