Нова регистрация

За трета поредна нощ Беларус беше обхваната от протести срещу предварителните резултати от президентските избори в неделя, които отредиха победа за президента Александър Лукашенко. "Последният диктатор в Европа", който управлява страната от 26 години, е спечелил над 80 процента от гласовете.

Поне три журналистически екипа, сред които този на Би Би Си, са били нападнати от органите на реда, които посегнали на камерите и фотоапаратите им.

Хиляди участваха в протестите в няколко градове. В столицата Минск демонстрантите издигнаха барикади. Полицията се опитваше да разпръсне протестиращите с гумени куршуми и шумови гранати, предаде ДПА, цитирана от БТА. Видеокадри в социалните мрежи показвали униформени да бият и ритат цивилни.

 

(Видео от сблъсъци между протестиращи и органите на реда в Брест)

 

Протестните акции в Минск вчера се преместиха от центъра на града в жилищните райони, отбелязва ТАСС. Практически целият център на столицата беше блокиран от спецчасти на полицията (ОМОН), Вътрешните войски и други силови структури, за да попречат на протестиращите да повторят сценария от предишните два дни.

Протестиращи в пред посолството на Беларус в Москва: "Избори без Лукашенко!"     Снимка АП/БТА

Според очевидци действията на силите за сигурност вчера са били много по-решителни и твърди в сравнение с предишните протести. Под техните удари попадат много от хората, които просто са се оказали на улицата.

Силите на реда обискират дворове и входове на жилища, спират автомобили и задържат онези от пътуващите, носещи на ръката си бяла гривна, която тези дни стана символ на протеста.

 

Коментари

Нали имаше избори?

Тамошните умнокресливи защо не се организираха с наблюдатели, застъпници.... закона им е като нашия! Ся, не им харесва резултата и нови избори ама да не участва Лукашенко!!! Утре нашите лумпени като изгубят пак изборите от ББойко и те ли ще ревнат "Нови избори без ББойко!"

Невъзможно е толкова мразена личност като Лукашенко,...

...да спечели с 80%. Изборите очевАдно са много силно манипулирани. Колкото до кресливостта, ти си най-кресливият тук. Винаги първи да коментира и да оплюе!
L F's picture
L F
fantom

-

Хаха, какъв жалък манипулатор. Според теб 'умнокресливите' са имали избор и сега не им харесвал резултата. Напълно откачен от реалността коментар.

ДПС > герб + бсп + оп + воля

В България диктаторът, който не познаваме е много по-умен. На фалшифицираните избори, в които химикалката и мъртвите души решават за да бъдат легитимни пред ЕС той дава избор на робите между два развостойни проекта с калинки ГЕРБ и БСП. Битката е напрегната - 93% от гласувалите избират някоя от 5 абревиатури на БКП - ДПС, ОП, Воля, ГЕРБ и БСП. Накрая печели Гербът на България с Тиква за пример. ОСТАВКА ЕНИЧАРИ!!!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.