За 36-и пореден ден хиляди се събраха в центъра на София и други градове с искания за оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев.

Както през последните седмици, кръстовищата на Орлов мост, пред Ректората на СУ "Климент Охридски" и на пл. "Независимост" са затворени от протестиращите, пропускат се само линейки и коли на пожарната.

Днес обаче протестиращите решиха да направят блокада и на кръстовището на "Михаил Еминеску" и "Цар Иван Асен II", близо до Румънското посолство. То ще е само за 24 часа, обеща Арман Бабикян, и е послание към премиера Бойко Борисов - да си подаде оставката.

Палатковият лагер на Орлов мост обаче все повече се заформя като културно средище. За пореден ден музиканти озвучиха протеста, този път с класическа музика. Имаше и представяния на книги.

На пл. "Независимост" членовете на Отровното трио коментираха накратко и с ирония днешното провалено заседания на Народното събрание. Арман Бабикян убедително влезе в ролята на Цвета Караянчева и обяви, че народ има, събрал се е, значи ще има народно събрание.

"Днешното заседание е открито. На него участват хора с различни политически убеждения. Точка първа е изслушване на премиера Бойко Борисов. Тук ли сте, г-н Борисов, кажете?"

Борисов отсъстваше.

"Разпореждам да потърсим Бойко Борисов и да го доведем тук. Нито квесторите, нито Борисов са тук. Гласуваме недоверие на правителството и премиера. Който е съгласен, моля да гласува."

Тълпата гласува единодушно оставката на премиера и скоро след това тръгна на обичайното шествие към Орлов мост.

Народните "снаряди" отново бяха приготвени пред МС днес.