Управителният и Надзорният съвет на "Левски" имаха поредно съвместно заседание, на което обсъдиха финансови, текущи въпроси и отново казусът с договора за тв права. Той се подписва от БФС, Професионалната лига и Нова телевизия, която притежава правата. А подписите на клубовете са по-скоро формалност - така е по закон.

Наскоро "Левски" и ЦСКА-София нашумяха с твърдата си позиция срещу контракта - те заплашиха да не пускат камерите на Нова, тъй като не са съгласни с начина на разпределение на парите - по 6,5 милиона лева на сезон общо.

Покрай Общото събрание на клуба през миналия месец стана ясно, че фенове и ръководството на "сините" са предложили нестандартен вариант - клубната телевизия да стане част от пакета "Диема Екстра". Предстоят преговори.

В официалната информация за сбирката на шефовете на "Герена" се казва следното: 

"Членовете на НС и УС разгледаха подробно предложението на Българския футболен съюз и Професионалната футболна лига за разпределение на парите от телевизионни права в последната година от подписания през 2015 г. договор. „ПФК Левски“ подписва това разпределение с особено мнение, като категорично заявява позицията си, че няма да подпише одобрения вече от БФС нов договор за телевизионните права и ще използва всички механизми, за да защити правата си като най-популярния и атрактивен за телевизионните зрители футболен клуб в страната."

"Левски" съобщава още, че е гласувано погасяване на наскоро взетия краткосрочен заем в размер на 199 999 лв., с който бяха платени заплати. Сумата е върната предсрочно и с минимална лихва, пише на официалния сайт.

Обсъден е въпросът с охраната на мачовете - заради който големи фенски фракции се скараха отново и размениха остри декларации. Клубът организира нещо като конкурс за намиране на дългосрочен партньор в тази дайност, за която си плаща.

Дадена е висока оценка на работата в детско-юношеската школа, но същевременно е отчетена необходимостта за намиране на допълнителни спонсори, "за да бъде запазен високият стандарт, наложен в нея".