С предложенията за свикване на Велико народно събрание и приемането на нова Конституция на България управляващите се опитват да разделят протеста. Това обяви едно от лицата на "Отровното трио" Арман Бабикян пред "Тази събота и неделя" по bTV.

Според него единственото "почтено нещо", което премиерът може да направи, е да си подаде оставката.

"Няма друго предложение, което да направи хората доволни, защото това е единственото почтено нещо, което би могъл да направи един очевидно непочтен политик".

Управляващите се опитват да разделят протеста, "да го разпределят на порции, които са цветни - десни, леви, либерални, зелени и т.н". Бабикян отчете, че Борисов е имал успехи в това отношение през последните 10 години.

"На площада има всякакви хора. Те са заедно по няколко прости причини, едната от които е корупцията и управлението на мафията. Няма син, червен цвят в това. Тя е явление, което е пропило костите и мозъка на държавното управление. Няма цвят и няма как някой да се опитва да го разпредели на: "Нашите бяха по-малко крадливи, вашите - по-крадливи и т.н. Хората са обединени".

Според Бабикян в това се корени и "ужасът на властта".

"Неуспехът им да вбият клин между всички тези хора, защото всички виждат един и същ проблем (...) И той започва с незабавна оставка на Борисов, Гешев и управляващата хунта".

Маркетинговият експерт отбеляза, че Борисов "има сделки, които иска да довърши" и се страхува, че "някой друг ще следи за законността на изборите".

"Служебният кабинет има една-единствена задача. Да произведе честни избори. Тази дума "честни" е проблемът на Борисов".

Бабикян обяви, че няма доверие на ръководството на "Гражданската регистрация и административно обслужване" (ГРАО) и "Информационно обслужване", "защото това са ключови институции, през които става заличаването и осъществяването на гласове".

"От 30 години се занимаваме с мъртвите души. Комично е да не може да се установи колко души имат право на глас в България. Невъзможно е в страна като България някой да ми обясни, че 200-300 хиляди гласа са невалидни, а във Великобритания са 25 000". 

Той увери, че "всички знаем, че се краде по избори и всички знаем кой купува гласове".

"Обикновено това е А: Управляващата партия. Б: Нейният съдругник във властта. Така не се правят избори".