От утре тактиката на протестиращите е да блокират изненадващо обществени сгради. Това обявиха организаторите от "Боец". Протестиращите ще се събират на Орлов мост и оттам ще поемат за спонтанни блокади. Адвокат Николай Хаджигенов от Отровното трио също потвърди промяната в стратегията по време на лайв стрийм от автомобила си по подобие на премиера Бойко Борисов.

През целия 39-и ден протестите срещу правителството и главния прокурор преминаха в блокада на три ключови кръстовища в София - на Орлов мост, при Ректората на СУ и при площад "Независимост".

 

Към 19 часа в Триъгълника на властта стартира културна програма с концерт и четене на стихове. Там са и майките от "Системата ни убива", на чиято фейсбук страница бе публикувано видео с песни на живо.

Заради по-малкото насъбрали се демонстранти има и ограничено полицейско присъствие.

Жена във видимо нетрезво състояние се сблъска с няколко от протестиращите. Тя викаше по палаткуващите в Триъгълника на властта, че отнемат нейните права и свободи.

Един от протестиращите моментално извика позиционирания на ул. "Леге" екип на жандармерията.

Моменти преди един от унифермените да се доближи до мястото, жената разби стъклена бутилка в земята, след което налетя на събралите се протестиращи.

Мъж почиства стъклото от счупената бутилка.     Снимка Цветан Николов

Екипът на жандармерията я дръпна до буса на службата и я успокои. 

По думи на един от униформените жената е била предупредена да не създава повече проблеми. Жандармеристът добави, че жената е във видимо нетрезво състояние. И друг път се е случвало да създава проблеми, когато също е била видимо пияна, но след предупреждение спирала и си тръгвала.