С обещанието за смяна на тактика и изненадващи блокади на възлови кръстовища и институции протестната група около гражданско сдружение "Боец" ще отблележи началото на 40-ия ден на антиправителствени протести в столицата. Остават блокирани трите възлови кръстовища - Орлов мост, при Ректората и при площад "Независимост". 

Кръстовището при румънското посолство, към което е пренасочена голяма част от трафика, засега е отворено и движението е нормално.

Георги Георгиев от "Боец" обяви, че в 8 часа протестиращите започват с нова тактика и посочи, че от днес ще има изненадващи блокади на институции. Освен това ще има и  "персонални" блокади.

Посланието е едно - незабавна оставка, каза Георгиев.

От понеделник медицински сестри от страната излизат на безсрочен протест пред сградата на Министерството на здравеопазването, съобщи бТВ. В 18:30 ч. те ще изградят палатков лагер пред ведомството. Добилата популярност на предишните протести сестри Мая Илиева заяви, че се неглижира фактът, че медицинските сестри работят без почивка заради епидемията от COVID-19.