И днес в парк "Росенец" имаше „Доган сарай бийч фестивал“.

Протестиращите оставиха край оградата на имота, свързван с почетния председател на ДПС Ахмед Доган две „почетни оставки“ – на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, съобщи БНР.

 

 

За Доган имаше баница – символ на властта, посочвайки, че именно той разпределя парчетата от нея.

Организаторите на акцията имаха и още един подарък – книгата на Стефан Цвайг „Между власт и морал рядко има връзка“.

Този път Доган не се появи - дори и иззад храста.

„Ние, гражданите и суверенът на Република България не признаваме легитимността и престъпната власт на настоящото правителство. Настояваме за незабавна оставка и провеждане на предсрочни избори. Почетна е, защото, така както има и почетни председатели, които не би следвало да имат власт, но реално – разполагат с власт и тя е задкулисна, така и ние – гражданите, с нашето присъствие на улиците, на площадите, ние се явяваме коректив на властта и показваме какво трябва да се случи. А то е много просто – оставка на Гешев и Борисов“, коментира инициаторът на плажуването Асен Бонджев.

До оградата на имота беше оставена баница символ на властта. Тя беше приготвена от Сийка Николова, която обясни: "Идеята ми дойде, защото Доган веднъж каза: "Нали знаете, че аз разпределям баницата в България". Той е винаги балансът в политиката".

Актове, че част от постройките в т. нар. летни сараи на Ахмед Доган са незаконни, са разлепени на сградите в парк „Росенец“.

В разлепените актове е посочено, че строителят на обектите е „неизвестен“. Част от тях са издигнати в имоти на „Хермес Солар“, а други – в държавни парцели. Едната двуетажна постройка е вдигната на плажната ивица. При проверката на прокуратурата на изградените строежи и обекти  на нос "Чукалята"  в парк "Росенец" беше установено, че за строежите "Двуетажна масивна сграда", три бунгала, "Триетажна масивна сграда", "Оранжерия – 500 м2", "Двуетажна сграда" на място не са представени строителни книжа