Няколко часа след като премиерът Бойко Борисов повози в небезизвестния си джип областната координаторка за Видин на партията на Слави Трифонов - Росица Кирова, тя бе освободена от поста си в "Има такъв народ". И от партията изобщо.

За решението съобщи в профила си във фейсбук лично Трифонов.

"Изпълнителният съвет и Националният съвет на "Има такъв народ" току-що се събраха и единодушно решиха, че Росица Кирова вече не е нито областен координатор за област Видин, нито член на партия "Има такъв народ".

И доколкото познавам правилата, това ще последва за всеки, който нарушава морала и устава", заяви той.

Прясно регистрираната партия на Трифонов се заявява като опозиция на ГЕРБ, а лидерът й е категоричен - ако "Има такъв народ" влезе в следващия парламент (каквито големи шансове има, според социолозите), то коалиция с партията на Борисов е невъзможна.

Кирова е от организаторите на протести и граждански натиск за пътища във Видинско и в това си качество днес Борисов я качи в джипа - докато той "инспектира" работата по отсечката Видин-Ботевград.

Двамата демонстрираха добро отношение един към друг, като премиерът дори се обръщаше към нея с "Роси" - като не пропусна да подчертае, че макар и идеологически противници, тя нямало как да не признае направеното - в случая изграждането на пътя.