"Когато Бойко Борисов наглее да обяснява кой чия маша бил, аз искам да му кажа нещо съвсем просто: Бойко, ти не си маша, ти си тоалетна хартия, с която те в момента смятат да си осигурят комфорта да откраднат поредните парѝ на българския и на европейския данъкоплатец и да си финансират презареждането на схемите."

Така съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов се обърна в изявление към премиера Борисов. Иванов коментира днешните събития - протестът на жълтите павета в първия работен ден на Народното събрание след лятната му ваканция. Иванов определи протеста като "най-големия, случил се в работно време за последните години" и призова гражданите да не се отказват.

Иванов подчерта, че Борисов не подава оставка, "за да осигури възможност на ДПС да усвоява фондове до последно".

Той коментира и изявлението на лидера на Движението Мустафа Карадайъ, който днес в декларация пред парламента поиска оставките и на правителството, и на президента и съставянето на "експертен антикризисен кабинет".

"Карадайъ на практика обяви проформа фактурата на това, което смятат да инкасират от политическото време, което искат да откраднат от нас. Те крадат политическо време, за да го превърнат в парѝ. И после да превърнат тези пари в медийна пропаганда, в подкупи."

"Борисов е заложник на ДПС. А ДПС дори не искат да му осигурят възможното приличие и възможното обяснение, че ще пишат нова конституция и ще свикат Велико народно събрание (ВНС). Тези хора го използват и ще го изхвърлят и го унижават публично, като му отказват подкрепа за неговата абсолютно несъстоятелна заявка за ВНС, защото знаят, че така или иначе той ще им осигури това време, дори и с цената на провала на собствената си партия и тоталната си политическа дискредитация - той ще им осигури това време, защото го държат с Гешев", заяви още лидерът на "Да, България"

Иванов отбеляза, че главният прокурор Иван Гешев е бил "най-неспоменаваното име" днес в парламента и подчерта, че "не бива да забравяме, че сме тук за две оставки - на Борисов и на Гешев, които са само стъпка от пътя".

"Трудното започва после - не трябва да позволим, както стана 2013 г. да си тръгне Орешарски или Борисов, а да остане Пеевски, да си тръгне Гешев, а да остане Пеевски" - заяви още Иванов.