От днес се възстановява движението по Южната дъга на софийския Околовръстен път в участъка между ж.к. "Младост" и автомагистрала "Тракия".

Причината движението да бъде пуснато преди края на ремонта е очакваният интензивен трафик след трите почивни дни, съобщава БНР.

Преминаването ще се осъществява двупосочно в платното, в което не се извършват строителни дейности.

За улеснение на пътуващите към София след края на почивните дни движението по Южната дъга на софийския Околовръстен път  се възстановява реконструиращия се 6-километров участък. Светофарна уредба ще регулира движението при "Горубляне", Герман и Лозен, съобщават от Агенция Пътна инфраструктура.

Реконструкцията на трасето започна през октомври миналата година. Отсечката между ж.к. "Младост" и кв. "Горубляне" беше затворена на 14 юни тази година за разрушаване на стария надлез при 40-ия километър и изграждането на нов. Двулентовият път се разширява в две платна с по три ленти за движение в посока.

С новото трасе на софийския Околовръстен път ще се осигури връзка  между автомагистралите "Струма" и "Тракия". Ще се улесни транзитният трафик от автомагистрала "Европа" и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция.

Инвестицията е на стойност на 142 милиона лева и е от Републиканския бюджет. Срокът за завършване на модернизацията е пролетта на 2021 година.

Иначе тази събота премиерът Бойко Борисов нагледа работата по трасето и сам обеща по-ранното пускане.