Двама играчи на ЦСКА-София - Петър Занев и Ахмед Ахмедов, са дали положителни резултати за коронавирус при рутинните проби на отбора в началото на месеца.

Новината съобщи клубът на официалния си сайт, като добави, че всички останали са здрави и продължават да тренират. Първенството е в пауза заради турнира Лига на нациите на националните отбори, а в събота ЦСКА-София гостува на "Черно море".

Наскоро Занев бе избран за капитан на националния отбор и игра срещу Ирландия (1:1) миналия петък на стадион "Васил Левски". Той получи контузия, която го извади от селекцията за неделното гостуване на Уелс.

ЦСКА-София информира, че състоянието на Занев и Ахмедов е стабилно, те се чувстват добре. Карантинирани са и за тях се полагат медицински грижи.

По-късно днес "Арда" (Кърджали) обяви, че още един национал - Спас Делев, носи заразата. Той не е имал контакт със своите съотборници в клубния си отбор в последните дни - техните проби са отрицателни. Нападателят е почувствал симптоми след завръщането си от мачовете на селекцията ни и се е подложил на тест.

В българския футбол отново започнаха да се появяват положителни проби през последните седмици - наскоро трима от "Лудогорец" бяха диагностицирани с инфекцията. Капитанът Светослав Дяков се оказа позитивен в края на миналата седмица.