"Бойко Борисов скоро ще бъде сменен, той е прочетен вестник. И за протестите срещу кабинета "Орешарски" се говореше, че го бетонират. Накрая и Орешарски беше махнат като жълт вестник. Борисов си избра тази съдба. Ще бъде махнат по същия начин, когато ДПС реши да му дръпне черджето".

 Така съпредседателят на "Демократична България" коментира пред бТВ протестите срещу премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев вече 69 дни (днес е 69-ият - б.р.). Междувременно от ГЕРБ са категорични, че правителството няма да подава оставка, а ще си изкара пълния мандат до пролетта, когато трябва да има редовни парламентарни избори. Другият вариант е да се съберат 160 гласа в действащия парламент за свикване на Велико народно събрание с дневен ред - нова конституция, "чернове" за каквато бе внесена. Определението "чернова" е на Борисов.

Според Христо Иванов версията на управляващите, че протестите щели да връщат БСП и ДПС на власт е фалшива. 

"Никого не връщаме на власт. Те никъде не са ходили. Те са на власт. Делян Пеевски управлява заедно с Борисов", заяви политикът и добави, че според него корупцията си имала адрес и той е Сараят. 

Съпредседателят на "Демократична България" добави, че въпреки настояванията на Европейската комисия да се направи нещо срещу безотчетността на прокуратурата, Борисов не прави нищо, дори предлага нова конституция, в която се предвижда още по-голяма безконтролност на прокуратурата. А безконтролната прокуратура е главният инстирумент за овладяване на държавата от "Сарая".

Съпредседателят на „Демократична България“ заяви, че след акцията в парк „Росенец“, не се е връщал отново там. Но добави, че явно трябва да започне да го посещава редовно, за да се научат институциите „да си вършат работата“. 

„Случиха се чудеса, хората могат да стигат до там - кметът откри, че има път, за който преди това лъжеше, че го няма. Откриха, че строежът е незаконен, сградата не е пусната в експлоатация, че има незаконно строителство за премахване и т.н." , посочи Иванов. 

Политикът коментира изказване на Борисов от лятото, в което премиерът посочи че Румяна Бъчварова (б.р. вицепремиер и министър на МВР в кабинета „Борисов“ 2) е вкарала Иванов в политиката през задния вход. 

„Никога не съм влизал през никакъв заден вход. Имал съм два разговора с Борисов преди да стана част от правителството. Напълно нормални разговори и аз съм ги разказвал, защото тогава Борисов ми каза, че няма да пипаме прокуратурата. (...) Това е човек, който лъже в абсолютна самозабрава и си измисля неща. Бъркаме с Деница Сачева, очевидно“, заяви Иванов и добави, че той сам си е подал оставката.", добави Иванов.