Страстната като в сръбска фолк песен история между "Левски" и Валери Божинов не е приключила - днес клубът обяви, че нападателят е подписал договор за 1 година. 34-годишният Божинов тренира на "Герена" цяло лято, но треньорът Георги Тодоров бе поставил условие да влезе в състезателни килограми.

За последно ветеренът игра за италианския "Пескара" във втора дивизия, но записа само четири мача в ранната пролет, след което пандемията преустанови сезона.

Божинов премина в "Левски" за първи път през сезон 2013-2014, като започна и в следващия, но го довърши в "Тернана".

Вторият му период бе през пролетта на миналата година, но малко по-късно Петър Хубчев реши да не разчита на него. Със синята фланелка има общо 31 мача и 12 гола. Другият български клуб, за който Божинов е играл, е "Ботев" (Враца) - на два пъти.

Броят на чуждестранните му тимове е 14 - "Лече", "Фиорентина", "Ювентус", "Парма", "Верона", "Виченца", "Тернана" и "Пескара" в Италия; "Манчестър Сити" в Англия; "Спортинг" (Лисабон) в Португалия; "Лозана" в Швейцария; "Риека" в Хърватия; "Партизан" в Сърбия и "Мейджоу" в Китай.

"Левски" обяви официално и привличането на Радослав Цонев, който се завръща на "Герена" малко след своя брат-близнак Борислав. Вчера бе взет и Стивън Петков. В рамките на десетина дни клубът си осигури услугите на петима футболисти, всичките българи и всичките с договори за 1 година.

Радослав Цонев