Жозе Моуриньо каза добри думи за "Локомотив" (Пловдив) преди мача от Лига Европа, направи го и след неговия край, спечелен от "Тотнъм" с 2:1 след обрат на стадиона в парка "Лаута".

"Искам да поздравя "Локомотив", започна Специалния пред "Диема Спорт". - Представянето на този тим беше страхотно. Респект. "Локомотив" се бори, даде всичко от себе си, абсолютно всичко. Разбира се, че не игра по начина, по който го прави в българското първенство, но се бори докрая. В 70-ата минута дори съумя да отбележи.

През първото полувреме създадохме положения, имаше неотсъдена дузпа - при наличие на ВАР щеше да бъде дадена. Но пак казвам - поздравления за "Локомотив". Съжалявам, че нямаше публика. Хората, които видяха как "Локомотив" печели Купата, щяха да го подкрепят. А и не всеки ден "Тотнъм" идва в България. Отнесох се към нашия съперник с респект, още вчера го казах. Някои очакваха да дойда с резервен състав, но не го направих."

"Трудно беше да накарам футболистите да разберат, че ще е тежък мач. Ако играехме в два двубоя, нещата в Лондон щяха да са различни, но такива са правилата - една среща, в която може да стане всичко. Печелиш или губиш, няма средно положение. Това е турнир, който опитваме да спечелим, като начало да влезем в групите", каза още Моу.

Бруно Акрапович доста дълго разговаря с далеч по-именития си колега - и преди, и след двубоя. Босненецът беше емоционален и не криеше това. 

"Яд ме е заради завършека, но съм и щастлив от това, което показа моят отбор, рече Акрапович. - Аз съм щастлив човек и треньор. Бяхме близо до голямо геройство. Направихме грешки - една след друга, малко глупост след това и загубихме двама играчи. Но това е футболът."

"Направихме добър мач срещу силен отбор, воден от много качествен треньор. Сега сме малко тъжни. Планът беше да отстъпим малко и да контраатакуваме, за да не ни изненадат. Жалко, че след като вкарахме гол станаха неочаквани неща", завърши Бруно Акрапович.