Тези, които са ни дали властта, са с милиони повече от тези, които са на площадите, смята председателят на НФСБ и зам.-председател на парламента Валери Симеонов пред БНТ.

Според него не може "няколко хиляди човека" да променят "тотално демократичната уредба на европейска България". 

"Взели сме решение, че е безсмислено подаването на оставка 6 месеца преди избори. Това би донесло само излишни разходи и загуби за държавата във всякакво отношение - в икономически план, в социален план."

Симеонов подчерта, че всяко управление пораждало недоволство. И подчерта, че се игнорират постиженията на коалицията между неговата партия, ВМРО и ГЕРБ, например фактът, че минималната пенсия вече е 300 лв.

Той разкритикува остро протестите, подчерта хулиганските действия, "които са всяка вечер", "незаконно затваряне на кръстовища" и пр. 

Според Симеонов нямало значение дали одобрява или не това, че Борисов е премиер.

"България си има министър-председател. Одобрявам, не одобрявам, частично или много одобрявам, няма значение. Това е изборът на управляващата коалиция", заяви той.

Симеонов заяви приоритетите си до март - борба с битова престъпност, приобщаване на "маргиналните общности", особено в образованието, където имало сериозни успехи, въвеждането на патриотично възпитание в училищата, облекчаване на дребния и средния бизнес. Те не са били довършени, "някои позакъсняха малко", призна все пак той.

Симеонов коментира и изказването на председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен и дали то е било критично към "патриотичните" политики:

"Урсула за мен не е някакво слънце. Разбирането на ЕК за върховенство на закона е даване на прекалено права и свободи на лесбийки, гейове, травестити,  прекалено много права на маргинални малцинства. Ще се борим с това, то си е наша кауза от самото създаване на коалицията."

За финал лидерът на НФСБ подчерта успехите на туризма, където България спечелила "една от първите големи битки с коронавируса".