Още две паралелки в страната са под 14-дневна карантина заради случаи на COVID-19 сред учениците, съобщи МОН.

УЧеник от 11 клас в Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм в Казанлък е дал положителен резултат на PCR тест, по повод предстоящо пътуване в чужбина. 

Друг 18-годишен от Езикова гимназия "Ромен Ролан" в Стара Загора също е дал позитивен тест за вируса. И двамата са в добро състояние и на домашно лечение.

В Раднево пък има болен преподавател от местното Второ основно училище. Той е под карантина, ползвал е лични предпазни средства и не е бил в близък контакт с преподаватели и ученици, така че училището само ще бъде дезинфекцирано.

Още на първия учебен ден - 15-ти септември - бяха регистрирани осем заразени преподаватели в софийското 55-о училище "Петко Каравелов". В сградата бе извършена дезинфекция, засега няма да се преустановява учебният процес, нито да се карантинират цели паралелки. COVID-19 бе потвърден и при начална учителка от Ловеч, преподавател в Добрич, охранител на гимназия в Тервел. 

Образователното министерство не предвижда да започне масово тестване. Според министър Вълчев няма да има масово заразяване.