ЦСКА-София и "Лудогорец" направиха впечатляващо и паметно 2:2 в големия мач на 6-ия кръг в Първа лига. Това е поредният двубой между двата тима за първенство, който завършва наравно.

"Червените" направиха пълен обрат от 0:1 и в голяма част от срещата надиграха своя съперник. Те отново пропуснаха да го сразят на своя стадион "Българска армия". "Лудогорец" показа страхотна ефективност пред гола, но и доста пробойни в защита. Домакините създадоха много повече голови възможности.

ЦСКА-София започна активно и с ясната идея да се надиграва с шампиона. В 11-ата минута обаче "зелените" разиграха топката пред наказателното поле на своя опонент и Алекс Сантана бе изведен в чиста позиция, при което прониза Густаво Бусато - 1:0.

"Червените" отговориха с натиск, който се засилваше с всяка минута. Георги Йомов отправи удари към Владислав Стоянов, като при втория в 21-вата мин. стражът закачи топката, разтърсила напречната греда.

Последваха още добри атаки на ЦСКА-София. Най-добрата възможност се откри пред Юнус Санкаре, който не уцели вратата от няколко метра.

В 53-тата "орлите" можеха много да си помогнат, но изведеният на чиста позиция Каули Оливейра не успя да преодолее Бусато. Следващите минути бяха на тима на Стамен Белчев, който обаче прояви стара слабост - неумение да реализира. 

Главен герой в това бе Али Соу - отново. Все пак в 71-вата минута Жул Кейта, който преди почивката имаше възможност да вкара, но стреля неточно, изравни при разбъркване след статично положение.

Много скоро огромна част от феновете на "Българска армия" ликуваха лудо - Санкаре направи успешна добавка за 2:1, сред като Стоянов се намеси при удар на влезлия като смяна Греъм Кери - 2:1. ЦСКА-София виждаше как този път подчинява "Лудогорец" и повежда в класирането заедно с "Берое".

Последва пропуск на Соу - може би решителен. И още един. Тук домакините изтърваха да нанесат удар, с който да спечелят мача. И платиха за това - в 83-тата Ихиньо Марин шутира, топката рикошира и излъга Бусато - 2:2. Както и за първия гол асистент бе Доминик Янков, който пак остави отлични впечатления.

"Лудогорец" беше воден от Станислав Генчев - чехът Павел Върба постъпи в болница преди няколко дни. ЦСКА-София пък не загуби в седмицата, в която елиминира "БАТЕ Борисов" в Лига Европа. През следващата тимът продължава с тежкия график.

А равенството проработи за "Берое", който остана лидер с 14 точки. "Лудогорец" има 13, ЦСКА-София и "Локомотив" (Пловдив) - по 12, а "Левски" е с 10.

По-рано днес "Локо" взе три точки като гост на "Етър" - 3:1. Срещата до последно бе под въпрос заради няколко случая на COVID-19 в тима на "болярите".