Делян Пеевски и ДПС имат интерес от експертен кабинет. Това заяви пред бТВ Румен Овчаров. И допълни, че е много любопитно това, че експертният кабинет се предлага от вицепремиера и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

"Тази симбиоза, патриотично-турска, изглежда много странна. Преди всичко ДПС и Делян Пеевски имат интерес от експертен кабинет. ДПС фактически е във властта, но само няколко човека. Останалите доста време са извън властта. Те са гладни. Искат участие на ДПС директно във властта", заяви Овчаров.

Според него най-големият проблем за Бойко Борисов би бил евентуален служебен кабинет на президента Румен Радев.

"Този кабинет ще прекрати схемите, с които ДПС и ГЕРБ съвместно купуват гласове на изборите. Този модел със сигурност ще бъде разбит", убеден е Овчаров.

Той коментира и твърденията на Борисов, че хора на президента са направили снимките от неговата спалня.

"Полетите на фантазията надминават всичко. След дроновете сега някаква фея на президента се е спуснала там", каза Овчаров.

И допълни, че досега в България не е имало президенти, които да са умиротворители. Според Овчаров обаче сблъсъкът между Борисов и Радев е по-скоро външен, защото те иначе работят добре.

Овчаров каза още, че се надява изборът на Корнелия Нинова за лидер на БСП да спре разпада в партията.

"Бих се радвал, ако тези кандидати (опонентите на Нинова на вътрешнопартийнит избори - б.р.) бяха проявили малко достойнство, кавалерство. Никой от тях не събра достатъчно достойнство", заяви Овчаров.

Той отхвърли обвиненията срещу Нинова в тоталитаризъм. И припомни, че тя не е изключвала никого от партията за разлика от своите предшественици, които сега я обвиняват в тоталитаризъм.