Шест стари килима, които са минали първо през сградата на Министерския съвет, а след това и през доскорошното здание на парламента "на опашката на Коня", е подарила председателката на Народното събрание Цвета Караянчева на театъра в Кърджали. Повод за "ценния подарък" е 60-годишнината на театъра.

Това става известно от публикация в официалната страница във фейсбук на културната институция в Кърджали. От новия парламентарен сезон Народното събрание се помещава в сградата на бившия Партиен дом.

"Убеден съм, че тези уникални килими ще създадат допълнителен уют и неповторима атмосфера в нашия театър", каза в благодарствено писмо до Народното събрание Гълъб Бочуков, директор на театъра.

Цвета Караянчева е родом от Кърджали.

Ето какво гласи и цялата публикация на театъра:

"Дарение от Народното събрание получи Театрално-музикален център – Кърджали

Във връзка с 60-ата годишнина на театъра в Кърджали със съдействието на г-жа Цвета Караянчева, председател на 44-то Народно събрание на Република България, Театрално-музикален център – Кърджали получи 6 броя килими. Те идват от сградата на парламента, като преди това са били в Министерски съвет. "Убеден съм, че тези уникални килими ще създадат допълнителен уют и неповторима атмосфера в нашия театър", каза в благодарствено писмо до НС Гълъб Бочуков, директор на театъра."