Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Винаги, когато шефовете на ЕНП изразяват публично своята подкрепа  за Бойко Борисов, изтъкват, че в България предстоят парламентарни избори и всичко ще се реши чрез тях. Въпросът какво послание отправят чрез повтарянето на този общоизвестен факт е твърде интересен.

Ето една от възможните трактовки:

Уважаеми български граждани,

Според социологически проучвания 2/3 от вас или участват активно, или подкрепят протестите срещу правителството на Бойко Борисов. Според същите тези социологически проучвания обаче ГЕРБ продължава да бъде първа политическа сила в България, след три мандата в управлението. И най-вероянто ще продължи да бъде такава и на предстоящите парламентарни избори.

Ние Бойко Борисов много добре го знаем. Ще е твърде пресилено да се твърди, че протестите срещу него нямат никакви основания.
Понеже и вие много добре го знаете получаваме упреци от вас, че не зачитаме достатъчно непреходните европейските ценности, тъй като конюнктурно подкрепяме ГЕРБ.

Но, уважаеми български граждани, този упрек важи с много по-голяма сила за вас. Ние само подкрепяме Борисов и ГЕРБ, а вие гласувате за тях. Не ние ги избираме, не ние им даваме властта в България. Вие го правите.

На следващите избори бихте могли да предпочетете непреходните европейските ценности, вместо конюнктурно да гласувате за по-малкото зло. Вие сте тези, които водите европейския парад във вашата страна. Ние само можем да ви следваме.

Няма логика, съгласете се, да не подкрепяме партия от нашето политическо семейство, която трайно е първа политическа сила в своята страна. Така ние, освен конюнктурната полза която безспорно имаме, уважаваме и демокрацията, една от най-важните европейски ценности.

Вероятно много от вас се притесняват, че ако ГЕРБ падне от власт, ще дойде нещо по-лошо. Напълно е възможно. Но това е свободата, уважаеми български граждани. Тя върви и с поемането на отговорност за собствените ни избори.

Няма как ние да ви създадем нещо по-добро от ГЕРБ. Това отново вие трябва да направите. Ако Борисов загуби изборите, то това би могло бъде повод и ние да свалим доверието си от него.

Но поне засега няма основания да се мисли, че ГЕРБ ще престане да има водеща роля в България. Защо това е така? Не знаем. Отново вие трябва да дадете този отговор.

Ние не можем да направим или да поправим вашия избор. Можем само да го уважим.

Искрено ваша ЕНП. Партията, която има сериозни заслуги за вашето членство в ЕС. Благодарение на което все пак сте в много по-добро положение от гражданите на Беларус, Украйна, Грузия и др.

Коментари

Ivailo  Stoev's picture
Ivailo Stoev
Stoev

Отчаянието няма край! Ако

Отчаянието няма край! Ако действително 2/3 подкрепяха протеста, поне веднъж, щеше да има 150 000 души. Само в София живеят 1 500 000, което трябва да означава, че 900 000 подкрепят протеста. Как пък веднъж не събраха, 15-20% поне?!?!?
Пламен Иванов's picture
Пламен Иванов
Пламен Иванов

София vs провинция

Е, докога ще чакате само на София. После самодоволно заедно с бай Х. ще кажете "София не е България".
Нощен Страж's picture
Нощен Страж
нощен страж

Мине не мине!

Мине не мине и се появи някой със словесна диария като въпросният автор. Но този път е надминал себе си - да си съчинява текстове от името на ЕНП говори за определен здравословен проблем.
Ivailo  Stoev's picture
Ivailo Stoev
Stoev

Абсолютна шизофрения!

Абсолютна шизофрения! Социалният иженеринг буксува и те се чудят какви интерпретации и пропаганди тези да развиват.
zofy rofy's picture
zofy rofy
zofydrofy

zofy

well.

Четенето,

приключи тук: " 2/3 от вас или участват активно, или подкрепят протестите срещу правителството на Бойко Борисов." Авторе.....0,035% от българите не са 2/3.....аре у лево!

хахаха

ЕНП подкрепи България,за Резолюцията за сметка на комунисти,зелени и РАДАН.Така че,надали това са имали предвид от ЕНП,което ВНУШАВА автора на предната пропагандна статия!
Buba Mara's picture
Buba Mara
bubamara

Ха-ха-ха-ха!

Според автора някъде 4.6 млн. българи или активно участвали, или подкрепяли протестите. Обретенов, на какво сме днес?
Mk Mara's picture
Mk Mara
Motil84406

Сега Google плаща 11570 до

Сега Google плаща 11570 до 12500 долара на месец за онлайн работа от вкъщи. Присъединих се към тази работа преди 2 месеца и спечелих $ 10588 през първия месец от тази работа. Мога да кажа, че животът ми се промени - напълно към по-добро! Вижте какво правя..... Jobnews3.com/

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.