Григор Димитров записа победа с обрат на осминафиналите на турнира от ATP 250 в Антверпен. Първата ни ракета преодоля трудно и с обрат испанеца Пабло Андухар (№55 в света) - 4:6, 6:3, 6:4.

Това бе първи мач за Гришо от достигането до същата фаза на "Ролан Гарос". 

Андухар, срещу когото българинът имаше четири победи до днес, достигна до тази фаза и с късмет. Той трябваше да играе с Кей Нишикори, но японецът се оттегли и като "щастлив губещ" на корта излезе Федерико Кория. Пабло Андухар взе връх с 2:0 сета.

И днес поведе на Григор. След размяна на сервис геймове в първия сет, Андухар проби за 5:4 и след това с лекота излезе напред в общия резултат с 6:4. И двамата имаха възможности за брейкове по-рано.

Втората част започна отлично за Димитров, който показа, че бързо се е отърсил от ранната несполука. Той проби да 2:0 и затвърди. Това му стигна до края да изравни без големи трудности - 6:3.

Първата ни ракета започна отлично и третия сет, явно решен отново да натрупа преднина - отдаде му се. Първият брейк този път дойде за 2:1, а последва и нов за 4:1. Тук обаче Андухар показа, че няма намерение да се дава без битка. 

Той върна единия пробив, а след това взе и подаването си, така намали до 3:4. И беше близо до изравняване - стигна до общо четири точки за пробив, но Димитров се измъкна с характер в много дълъг гейм с куп перипетии. Така стана 5:3. Пабло Андухар намали, но макар и след двойна грешка в десетия гейм бившият номер 3 в света спечели мача, продължил близо два часа и половина.

Григор чака на четвъртфинал Милош Раонич или Камерън Нори.