Григор Димитров се размина с първи финал в турнир от ATP от февруари 2018 г. На полуфинал в Антверпен (на твърди кортове) най-добрият ни тенисист води голяма битка с австралиеца Алекс де Минор, но загуби драматично - 6:7(4), 7:6(3), 4:6. Спектакълът продължи близо три часа.

На финала Де Минор ще срещне французина Юго Юмбер, който победи Даниел Евънс (Великобритания) в другия полуфинал - 4:6, 7:6(7), 6:4. Той също бе много вълнуващ и прехвърли 3-те часа.

А Димитров се отправя към Виена, където има тежък първи съперник - руснакът Карен Хачанов. Турнирът е от ATP 500 и е другата седмица.

Мачът Димитров - Де Минор изобилстваше от обрати и пробиви.

В първия сет австралиецът дръпна първи с 2:1, ала Григор отвърна - 2:2. И направи серия, с която поведе с 4:2. Тук е първият случай, в който той изпусна сериозен аванс. Последва брейк за 21-годишния талант, но поради липсата на "Ястребово око" две от съдийските решения изглеждаха спорни и в ущърб на Димитров.

След две размени се стигна до тайбрек, в който Де Минор рано наложи преимущество и изтръгна сета.

Във втората част Гришо отново поведе с 4:2 гейма след пробив и затвърждаване, което дойде с отразяване на точки за рибрейк в полза на младока от Зеления континент.

Той стори това малко по-късно - за 4:4. Сценарият до края бе сходен, с тази разлика, че този път българинът надделя в тайбрека и изравни.

Третият сет вървеше с успех за сервиращите до седмия гейм, в който Димитров отново направи грешки да своя бекхенд, от който упорито не искаше да бяга. 4:3 за Де Минор.  Григор отвърна подобаващо с пробив на своя сметка - на нула! Но отново се пропука на началния си удар и отличният днес австралиец не му прости - 5:4. Накрая той осуети надеждите на първата ни ракета драмата да продължи. 6:4, 2:1 и финал.