Атентаторът от Виена, който в понеделник уби четирима и рани над двадесет души, се опитал през лятото да купи боеприпаси в Словакия, съобщава електронният сайт на австрийските радио и телевизия, цитиран днес от БТА.

По информации на германския вестник "Зюддойче цайтунг" и на германските телевизии НДР и ВДР покупката била осуетена поради липса на разрешително за носене на оръжие. Днес словашката полиция потвърдила опита за покупка, за който били информирани австрийските служби.

През лятото словашката полиция е получила информацията, че подозрителни лица от Австрия направили опит да купят боеприпаси. Но опитите им се провалили, пише полицията във фейсбук. Веднага за случая била информирана австрийската полиция.

Словашката страна се въздържа от допълнителни коментари, се казва по-нататък в съобщението, за да не бъде попречено на австрийските колеги да водят разследванията по случая.

Снощи говорител на австрийското министерство на вътрешните работи потвърди пред "Зюддойче цайтунг", че австрийските власти са били информирани.